top of page

Skincare routine: stap voor stap

Een huidverzorgingsroutine is essentieel voor een mooi gelaat. De huid wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende schadelijke factoren: Uv-stralen, zonnestralen en vervuiling vanuit de lucht. Een goede verzorging van het gelaat zal resulteren in een huid met meer glow, minder onzuiverheden en zal minder dof aanvoelen. Kortom: een stralend gelaat! Ontdek hieronder de verschillende stappen.
Stap 1: Reiniger

Een gelaatsverzorging begint met de reiniging. Dit doe je 2 x per dag: ’s ochtends en ’s avonds. ‘s Avonds verwijder je make-upresten, zweet en vervuiling. ’s Ochtends verwijder je zweet en talg.


De juiste reiniger

Het is van belang de juiste producten te gebruiken voor je huidtype. Je bepaalt dit door te kijken hoe je huid reageert na een reiniging. Als je huid trekkerig aanvoelt, heb je een droge huid. Als je huid gaat glimmen, heb je een vette huid. Wanneer je zowel droge als vette plekken op je gelaat hebt, spreken we van een gecombineerde huid.  


Dubbele reiniging

Let wel op: wanneer je make-up draagt is het aangeraden je gelaat dubbel te reinigen. De eerste keer is om je make-up te verwijderen. De tweede keer ga je dieper in de poriën reinigen. Deze dubbele reiniging kan je ook doen wanneer je merkt dat er nog veel vuil op je wattenschijfje zit na de eerste reiniging.  


Reinigingsgel, estime&sens,biologisch
Stap 2: Toner

Hierna volgt de toner of tonic. Een toner gaat de laatste deeltjes vuil van het reinigingsproces verwijderen. Zo kan ook het vuil niet opnieuw opstapelen in de poriën. Het gaat de huid voorbereiden op de producten die je er hierna gaat opsmeren en zal de huid hydrateren.


toner, tonic, lotion


Stap 3: Serum                                               

Wanneer je huid gereinigd is, volgt het serum. Het bevat een hoge concentratie werkzame bestanddelen en trekt ook snel in je huid, waardoor het een krachtige werking en resultaat heeft.


serum, sérum, serum op olie, gezichtsolie

Stap 4: Oogserum

De volgende stap is het verzorgen van de oogcontour. Hiervoor gebruiken we een ander serum omdat deze huid veel dunner en dus gevoeliger is dan de rest van het gelaat. Het geeft je ogen meer kracht doorheen de dag en verzorgt ze na een goede of slechte nachtrust.


oogserum, oogcrème, serum ogen

Stap 5: Dag-/nachtcrème of moisturizer

Nadien volgt een verzorgende dag- en/of nachtcrème. Je kan kiezen voor een crème voor zowel overdag als ‘s avonds. De crème gaat de vocht/vetbalans in de huid herstellen en de nodige vitamines leveren. Je kan ook kiezen voor twee aparte crèmes. Zo is een nachtcrème over het algemeen iets rijker dan een dagcrème.


moisturizer, dagcrème, dag- en nachtcrème, estime&sens

Stap 6: SPF

De laatste stap in de huidverzorgingsroutine is het aanbrengen van zonnecrème. Het gebruik van SPF is niet alleen bedoeld om te voorkomen dat je verbrandt, maar het heeft ook tal van andere voordelen voor je huid en gezondheid. Het beschermen tegen zonnestralen is belangrijk om vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken en huidkanker te voorkomen. Smeer dus elke dag zonnecrème in de ochtend, zelfs in de winter.Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Ga langs bij één van onze estime&sens instituten bij jou in de buurt.


Comments


bottom of page