top of page

Het verhaal achter estime & sens

Estime & sens is een Frans gecertifieerd biologisch cosmeticamerk dat exclusief wordt verkocht in schoonheidsinstituten. Het merk is gecreëerd door Yann Maurel Loré die een passie had voor parfumerie. 

Yann vond zijn roeping in het zorgen van anderen, als snel vond hij zijn weg in de esthetiek. Hij werd verliefd op de wereld van luxe parfum, merken, glitter, ... Als snel nam hij na zijn studies de leiding over een groot parfummerk in Nantes en daarna de commerciële leiding van een vijftigtal winkels.

Hij had door de jaren heen een geweldige ervaring opgedaan in cosmetica en parfumerie, maar hij vond dat het tijd was op zijn eigen betekenis te vinden en zijn levensdoel tot leven te brengen te beginnen.

In mei 2009 creëerden hij samen met zijn vrouw, Nathalie, hun eigen biologische huidverzorgingsproducten merk, estime & sens. Op dat moment was er vraag naar biologische producten, aan de andere kant waren de producten niet succesvol. Er was echt ruimte voor verbetering in de textuur van de crèmes, hun geur en hun effectiviteit.

Bij estime & sens zijn wij bezig met je gezondheid, het milieu en je portemonnee. Wij combineren biologische en natuurlijke ingrediënten met verfijning en efficiëntie om hoogwaardige producten te creëren en dit steeds met respect voor mens en natuur

Vandaag vertrouwen meer dan 40 instituten in België en in het buitenland ons. We nodigen je uit om dit geweldige avontuur met ons voort te zetten!

Instagram_texture_Décembre-2022.png

Onze waarden

Respecteren en efficiëntie zonder valse beloften

Estime & Sens draagt ​​onze diepste waarden met zich mee. We zijn er inderdaad van overtuigd dat het mooi maken van een persoon in de eerste plaats bestaat uit het versterken van de waardering die hij voor zichzelf heeft. Op onze eigen manier willen we mannen en vrouwen helpen om voor zichzelf te zorgen.


We hebben daarom producten bedacht van zeer hoge kwaliteit, gezond, effectief en prettig in gebruik, die je uitnodigen op een unieke zintuiglijke reis. Uit overtuiging hebben we voor biologisch gekozen: respect voor gezondheid en natuur is voor ons een niet onderhandelbare waarde. Maar we willen ook dat onze producten voor iedereen toegankelijk zijn. Al deze vereisten zijn het resultaat van het diepe respect dat we jullie allemaal verschuldigd zijn.

Onze ecologisch verantwoorde aanpak

Onze keuze voor
milieuvriendelijke verpakkingen

Het ECOCERT en COSMEBIO-label kan je terugvinden op al onze producten. Dit als bewijs dat alles op een biologische manier ontwikkeld wordt (verpakking, producten,...) en dat dit steeds wordt getest en goedgekeurd

Onze verpakking is sterk geëvolueerd sinds we begonnen zijn. Het ligt volledig in lijn van deze eco-verantwoordelijke aanpak. We hebben meer gestroomlijnde grafische keuzes gemaakt, waarbij minder inkt wordt gebruikt.

Wij verkopen alleen wat nodig is en bieden hervulbare potjes aan, zonder fragiel te zijn. Elke dag streven we ernaar om onszelf te verbeteren en te evalueren.

Yann.jpg
vak 3.png

Een tiental jaar na mijn studies kwam de vraag bij me op wat ik echt wilde in het leven. Het antwoord verbaasde me niet, het was precies hetzelfde als twintig jaar eerder: zorgen voor anderen.

Yann Maurel-Loré,
Schepper van estime & sens

vak 3.png

Ik heb maandag meegedaan aan de Dermo Perfecteur Training en ik wilde je vertellen hoe blij ik ben. De training was zeer duidelijk, zeer leerrijk, en ik was direct klaar om te oefenen. 

Cortese Laetitia,
Tevreden klant

vak 3.png

Dankzij jullie, het estime & sens team, hebben wij de kans om ons te ontwikkelen als schoonheidsspecialistes en om gratis opgeleid te worden, wat zeldzaam is. 

Amandine Lacoche,
Tevreden klant

De socio-esthetiek

Eigenwaarde, bondgenoot van genezing

Om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij, zijn we toegewijd aan het bevorderen van de socio-esthetiek bij kankerpatiënten. Momenteel worden onze producten gebruikt in het Instituut van Kankerwetenschappen de l' Ouest in Nantes. Wij geloven dat eigenwaarde en zelfvertrouwen essentieel zijn om onze doelen in het leven te bereiken én om ons goed te voelen in ons vel. Met onze unieke verzorgingen en producten zetten we de eerste stap in de juiste richting 

bottom of page